Agencija Prostor kao prva firma u branši certificirana za sistem upravljanja ISO 9001:2015

U organizaciji renomirane certifirajuće kuće TÜV NORD CERT GmbH firmi Prostor d.o.o. Sarajevo je kao prvoj agenciji za nekretnine u BiH danas u Sarajevu uručen certifikat za sistem upravljanja ISO 9001:2015.

U organizaciji renomirane certifirajuće kuće TÜV NORD CERT GmbH firmi Prostor d.o.o. Sarajevo je kao prvoj agenciji za nekretnine u BiH danas u Sarajevu uručen certifikat za sistem upravljanja ISO 9001:2015.

"Kao vodećoj firmi u branši, koja od samog osnivanja ulaže značajne resurse u profesionlizaciju posredovanja, te povećanje transparentnosti i sigurnosti tržista
 nekretnina u BiH, usvajanje ISO standarda je za nas u Agenciji Prostor bio prirodan sljedeći korak", navodi se u saopćenju Agencije Prostor.

Nakon što su prošle godine usvojili najrigoroznije standarde RICS-a za poslovanje agencija za nekretnine (slob.prev.: Britanski kraljevski institut certificiranih stručnjaka na polju nekretnina), ISO certifikacija će dodatno olakšati jačanje kontrole poslovnih procesa interno na svim nivoima, što će u konačnici omogućiti kontinuirano poboljšanje kvalitete usluga koje pružaju klijentima.

"Ako uzmemo u obzir činjenicu da je tržište nekretnina u Bosni i Hercegovini, za razliku zemalja regiona, još uvijek bez zakonske regulative, te da danas bilo ko može da se bavi posredovanjem i na taj način dovoditi u opasnost teško stečenu imovinu naših građana, smatramo da ovaj naš iskorak dobija dodatno na važnosti. Nadamo da će naša certifikacija za sistem upravljanja ISO 9001:2015 doprinijeti afirmaciji cijele branše i usmjeriti pažnju na hitnost što skorijeg donošenja Zakona o posredovanju u prometu nekretnina. Udruženja učesnika u prometu nekretnina pri Privrednoj komori Federacije BiH, čiji je član i Agencija Prostor, je već uputilo federalnim organima vlasti prijedlog drafta pomenutog Zakona. Uvjereni smo da će oni prepoznati interes građana i države, te da će što kraćem roku odrediti nadležno ministarstvo koje bi vodilo proces usvajanja ovog izraziti bitnog Zakona", kaže se na kraju saopćenja.