Bjelašnica, Babin Do

Prodaja, Apartman, dvosoban, Bjelašnica

NOVOGRADNJA BJELAŠNICA! Dvosobni apartmani funkcionalog rasporeda prostorija u manjem apartmanskom objektu. POPUSTI DO -8%!

1 1 46-55m2
148.200 - 188.700 KM ~75.773 - 96.481 EUR

Prodaju se odlični dvosboni apartmani površine od 46 m2 do 55.50 m2 u manjem apartmanoskom objektu u neposrednoj blizini Hotela “Han” na Bjelašnici.

Svi apartmani na raspolaganju posjeduju komotnu spavaću sobu, veliki dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom kao i komotno kupatilo. Funkcionalan raspored prostorija, kao i dvostrana orjentacija apartmana će omogućiti dovoljno prirodne svjetlosti tako da će boravak u istim biti ugodan tokom cijelog dana. Blizina ski staza, komotne sobe, funkcionalan raspored prostorija kao i vrhunski kvalitet gradnje samo su neke od prednosti ovog tipa apartmana.

Svaki apartman posjeduje dimnjak za kamin, tako da će budući kupci moći ugraditi kamine i time sebi upotpuniti jedinstven planinski ugođaj koji pruža ova nekretnina.

Trenutno na raspolaganu imamo sljedeće tipove apartmana;

A5 – ukupne površine 49,40 m2 po cijeni od 148.200,00KM sa uključenim PDV-om
A10 – ukupne površine 46,00 m2 po cijeni od 156.400,00 KM sa uključenim PDV-om
A11 – ukupne površine 54,60 m2 po cijeni od 185.640,00 KM sa uključenim PDV-om
A14 – ukupne površine 55,50 m2 po cijeni od 188.700,00 KM sa uključenim PDV-om

Uslovi plaćanja: minimalna uplata 50% od ukupne cijene. Za uplatu 60% ukupne cijene, popust 1%, za uplatu 70% ukupne cijene popust 3%, za uplatu 80% ukupne cijene popust 5%. Za uplatu 90% ukupne cijene popust 8%!

Potencijalnim kupcima su također na raspolaganju i garažna mjesta po cijeni od 28.000 KM sa uključenim PDV-om. Također je moguće kupiti i ostave koje se nalaze u produžetku garaža ili u suterenskom nivou i to po cijeni od 2.500,00 KM/m2 sa uključenim PDV-om!

Finasiranje kupovine apartmana je omogućeno preko Intesa San Paolo Bank d.d. Sarajevo.

Predmetni objekat će se nalaziti u prvom dijelu apartmanskih zgrada pored hotela “Han”, iznad apartmanskog kompleksa “Srebrena lisica”. Apartmani smješteni u ovom objektu dvostrano su orjentisani, tako da 5 apartmana ima pogled na cestu, a 11 apartmana ima prelijep pogled na ski stazu.

Objekat će sadržati ukupno 6 etaža te 16 apartmana različitih površina od cca. 45 m2 pa do cca. 80 m2.

Radovi na objektu su uveliko počeli te je kraj radova predviđen u Januaru 2020. godine.

Glavna karakteristika projekta jeste intimnost objekta, obzirom da se u zgradi nalazi samo 16 apartmana. Po etaži smješteno je od 2 do maksimalno 4 apartmana. Otvoren pogled prema ski stazama, velika doza privatnosti te neposredna blizina ski staza u kombinaciji sa izuzetno kvalitetnom gradnjom samo su neke od prednosti ovog objekta.

Vrhunska kvaliteta gradnje se ogleda izmeü ostalog u fasadnom u sistemu FEAL 60K (kontinuirana fasada), debljina termoizlacionog sloja 10cm, fasadna bravarija u sistemu FEAL TERMO 85, troslojno staklo, lamelni višeslojni parket, kvalitetna keramika u kupatilima i predsobljima, električno etažno grijanje - elektroblok, “Sirus” sistem daljinskog grijanja koje se pali preko Android ili IOS aplikacije iz bilo kojeg dijela svijeta, odvojeni bojler za zagrijavanje vode u kupatilu i kuhinji.

U cijenu je uključeno kompletno namješteno kupatilo sa svim pripadajućim sanitarnim elementima, i to: umivaonik, viseća WC šolja, WC daska, ugradbeni vodokotlić, set za umivaonik i tuširanje, te tuš kada sa tuš kabinom. Ograda na balkonima predviđena je od inoxnog okvira i kaljenog stakla u sredini.

Za sve informacije o ovoj ponudi i svim ostalim pojedinostima pozovite Vašeg agenta: Dervišbegović Haris Mob/Whatsapp/Viber: +387 61 319 893

Lokacija:
Apartmanski objekat ser nalazi u prvom redu zgrada od staze, sa otvorenim pogledom. U neposrednoj blizini nalazi se Hotel “Han” kao i apartmanski kompleks “Srebrena lisica” U radijusu od ccja 150 m smještene su skijaške staze i šestosjed.

Od centra Sarajeva i od međunarodnog aerodroma Bjelašnica je udaljena oko 30km. Područje Bjelašnice dobro je povezano saobraćajnicama, te se može pristupiti iz pravca naselja Hadžići i na drugu stranu iz naselja Lukavica. Linije javnog gradskog saobraćaja voze nekoliko puta svakog dana sa nekoliko polaznih tačaka u Sarajevu tokom cijele godine.

Bjelašnica kao jedna od nekoliko olimpijskih planina u okruženju Sarajeva pruža potpuni planinski ugođaj svim, rekreativcima, profesionalnim sportistima i zaljubljenicima u prirodu. Sezonalnost ne predstavlja problem na ovoj lokaciji iz razloga što se iz godine u godinu radi na proširenju sadržaja i u toku ljetnog perioda. Trenutno posjetioci tokom ljetnog perioda svoje slobodno vrijeme mogu provoditi na čistom planinskom zraku, na nadmorskoj visini preko 1300 metara uz mnogobrojne aktivnosti kao što su: biciklizam po uređenim biciklističkim stazama, brdski biciklizam po padinskim dijelovima i šumskim područjima, paraglajding, vožnje kvadovima, šetnje kroz prelijepe krajolike, planinarenje i dr. Pored ovih navedenih aktivnosti slobodno vrijeme na području Bjelašnice idealno je upotpuniti ručkom u nekom od poznatih ambijentalnih restorana koji nude bosansko-hercegovačke specjalitete domaće hrane.

Tokom zimske sezone Bjelašnica je jako posjećena zbog velikog broja skijaških staza, staza za snowbording, nordijsko skijanje i ekstremne zimske sportove. Skijaška sezona počinje sredinom mjeseca novembra i traje najmanje do kraja mjeseca februara. Tokom godine zimski pokrivač prelazi i 2 metra, što ljubiteljima pruža potpun ugođaj za bavljenje nekim od zimskih sportova. Pored toga, od strane Kantona Sarajevo i ZOI 84 kao jedna od glavnih aktivnosti pripreme prošle zimske sezone jeste postavljanje modernih sniježnih topova koji potencijalno služe i za produženje skijaške sezone. Ova dešavanja će značajno uticati na iskorištenost zimskog turizma na Bjelašnici što će sigurno imati veoma pozitivan uticaj na potražnju za apartmanima na Bjelašnici, te sada je pravi trenutak da sebi obezbijedite ekskluzivan apartman na Bjelašnici.


Standard:
Vanjska fasada u sistemu FEAL 60K (kontinuirana fasada) sa debljinom fasade 10cm. Fasadna bravarija u sistemu FEAL TERMO 85 (ostakljenje troslojno staklo). Podna i zidna obloga u kupatilima su prvoklasne keramičke pločice. Oprema u kupatilima je ugradbeni vodokotlić, konzolna wc školjka, tuš kabina sa kanalicom (osim u par apartmana u kojima će se ugrađivati tuš-kada). Podovi u prostorijama lamelni višeslojni parket. Ulazna vrata u apartmane su protuprovalna, vatrotporna. Predviđeni su dimnjaci za kamine u svakom apartmanu. Grijanje u apartmanima; termo-blok. Upravljanje grijanja je obavlja centralnim termostatom koji ima mogućnost daljinske kontrole (wi-fi). Priprema tople sanitarne vode se vrši putem akumulacionog bojlera smještenog u kupatilu. Slivnici u otvorenim i poluotvorenim površinama su opremljeni sistemom elekto-grijača radi prevencije zamrzavanja i sprečavanja odvodnje. Interfon. Lift.

NAPOMENA:
Navedena tražena cijena predstavlja preporučenu cijenu za predmetnu nekretninu. Vlasnik nekretnine zadržava pravo da u svakom trenutku do pismenog zaključenja Rezervacije, Predugovora, Ugovora o zakupu ili Ugovora o kupoprodaji nekretnine prihvati cijenu koja može biti niža, ista ili viša od preporučene, ponuđenu od strane kupca/zakupca kojeg vlasnik odabere uz posredovanje agencije.

Dijelovi teksta su preuzeti iz Tehničkog opisa glavnog projekta. Projektant zadržava  pravo da uz dogovor sa investitorom vrši određene izmjene i dopune u projektnoj dokumentaciji kao i određene izmjene materijala i drugih projektantu i investitoru bitnih elemenata a da te promjene ne utiču na osnovnu namjenu i funkciju objekta i njegovih elemenata.

Haris Dervišbegović
Haris Dervišbegović
Poslovnica Novi Grad
Opšte informacije

Broj nekretnine: N/2019-9571

Tip nekretnine: Apartman

Tip akcije: Prodaja

Cijena: 148.200 - 188.700KM

Cijena EUR: ~75.773 - 96.481EUR

Lokacija

Adresa: Babin Do

Grad: Bjelašnica

Osnovne informacije

Površina nekretnine: 46 - 55m2

Broj soba: 2

Broj spavaćih soba: 1

Broj kupatila: 1

Broj toaleta: 0

Godina izgradnje: 2019

Godina zadnje adaptacije: 2019

Sprat: Su/2

Sadržaji nekretnine
Garaža
Lođa
Ostava
Parking
Kamin
Lift
Kanalizacija
Satelitska TV
Plin
Voda
Grijanje
Etažno električno
Stolarija
Alumijin i drvo
Haris Dervišbegović
Haris Dervišbegović
Poslovnica Novi Grad