Mejtaš, Petrakijina

Prodaja, Stan, četverosoban, Mejtaš

JEDINSTVENA NEKRETNINA! Četverosoban stan na prvom spratu u jednoj od najpoznatijih vila u blizini Katedrale, Stari Grad

1 3 146m2
Na upit

PROSTOR Vam izdaje fiskalni račun za svaku uslugu! Vaša sigurnost je naša obaveza!

Prodaje se četverosoban salonski stan stvarne površine 146.81 m2 (korisna površina prema navodima od vlasnika 155 m2, uknjižena paušalna površina 1m2). Stan se nalazi na prvom spratu zgrade u ulici Petrakijina i jedina je stambena jedinica na tom spratu. Petrakijina ulica u Sarajevu jedna je u nizu ulica koje čuvaju neprocjenjivo historijsko blago, počevši od Olimpijskog muzeja pa sve do kompleksa vila iz austrougarskog perioda. Ova nekretnina je još poznatija kao vila Hermine Radisch koja je danas zaštićeni nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.

Nekretnina se sastoji od prostranih salonskih soba, od kojih su tri spavaće i dnevni boravak. Dva mokra čvora (kupatilo, tolaet i kupatilo sa jacuzzi kadom) prostrana kuhinja i terasa predstavljaju odličan raspored koji se rijetko nalazi u zgradama ovog tipa. U stanu je instalirano plinsko etažno grijanje sa alternativom električnog etažnog grijanja i bojlera na struju. 2001 godine je postavljena italijanska keramika u kuhinji, kupatilu, toaletu i predsoblju.

Stan je redovno održavan i očuvan je njegov izvorni raspred, a uz određena ulaganja budući vlasnici mogu prilagoditi enterijer vlastitim željama i potrebama. Veliki prozorski otvori i dvostrana orijentacija omogućavaju dovoljno prirodne svjetlosti u svim prostorijama tokom većeg dijela dana.

Bitno je istaknuti da ovaj tip nekretnine predstavlja idealnu priliku pogodnu za predstavništva, ambasade, ordinacije, kancelarije kao i luksuzno iznajmljivanje. Odlična lokacija, spratnost i historijski značaj ove nekretnine su samo neke od prednosti ovakvog tipa stambene jedinice koji se uistinu rijetko pojavljuje na tržištu.

Lokacija:
Stan se nalazi na prvom spratu stambene zgrade u ulici Petrakijina, Opština Stari Grad.
U neposrednoj blizini stana se nalazi veliki broj fakulteta i škola, mnoštvo prodavnica i supermarketa, pijace i mnoge turističke atrakcije i kulturne institucije starog dijela grada. Stanica javnog gradskog prevoza koja se nalazi u neposrednoj blizini stambenog objekta, također vam omogućava brz i jednostavan pristup ostalim dijelovima grada.

Sadržaj:
Ravno od ulaznih vrata nalazi se prostrano predsoblje iz kojeg je omogućen pristup svim prostorijama. Na desno iz predsoblja se pristupa, toaletu, kuhinji sa ostavom i kupatilu. Ravno iz predsbolja pristupa se spavaćoj sobi 3 koja je povezana sa kupatilom. Iz predsoblja na lijevo pristupa se spavaćoj sobi 1, dnevnom boravku koji je povezan sa spavaćom sobom 2 i izalzom na balkon. Izlaz na terasu je omgućen iz spavaće sobe 2.

Standard:
Vanjska drvena stolarija. Unutrašnja drvena stolarija. Protuprovalna ulazna vrata. Parket u dnevnom boravku i spavaćim sobama. Keramičke pločice u kuhinji, kupatilu toaletu, ostavi i predsoblju. Grijanje plinsko etažno i električno etažno.
Interfon. Kablovska. Terasa. Balkon.

FINANSIRANJE
Putem ugovora o saradnji sa većinom vodećih banaka u mogućnosti smo da Vam ponudimo u svakom trenutku najpovoljnije uslove finansiranja kupovine nekretnina na tržištu. Zašto plaćati veću kamatu nego što to morate i zašto trošiti Vaše vrijeme na obilaženje banaka, kada naš agent to može obaviti za Vas brzo i efikasno. Ova usluga je potpuno besplatna za Vas bilo da kupujete nekretninu iz naše ponude ili na neki drugi način!

Niste se još odlučili koja je nekretnina prava za Vas, a znate da trebate finansiranje? Kontaktirajte već danas jednog od naših agenata kako bi provjerili koja banka je spremna da Vas finansira po najboljim uvjetima i do kojeg maksimalnog iznosa!

NAPOMENA:
Navedena tražena cijena predstavlja preporučenu cijenu za predmetnu nekretninu. Vlasnik nekretnine zadržava pravo da u svakom trenutku do pismenog zaključenja Rezervacije, Predugovora, Ugovora o zakupu ili Ugovora o kupoprodaji nekretnine prihvati cijenu koja može biti niža, ista ili viša od preporučene, ponuđenu od strane kupca/zakupca kojeg vlasnik odabere uz posredovanje agencije.

Nejra Mujezin
Nejra Mujezin
Poslovnica Centar
Opšte informacije

Broj nekretnine: 035p/2019 SG

Tip nekretnine: Stan

Tip akcije: Prodaja

Cijena: Na upit

Lokacija

Adresa: Petrakijina

Grad: Sarajevo, Mejtaš

Osnovne informacije

Površina nekretnine: 146m2

Broj soba: 4

Broj spavaćih soba: 3

Broj kupatila: 1

Broj toaleta: 1

Godina izgradnje: 1904

Godina zadnje adaptacije: 2001

Sprat: 1/2

Sadržaji nekretnine
Balkon
Terasa
Blindo vrata
Električna energija
Telefon
Kanalizacija
Kablovska TV
Satelitska TV
Plin
Interfon
Voda
Grijanje
Etažno plinsko
Nejra Mujezin
Nejra Mujezin
Poslovnica Centar