PROSTOR postaje prva Regulated by RICS firma u BiH

Nakon što 2014. godine postaje prva firma u BiH, koja je na poziv the Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) usvojila RICS-ove Standarde za Brokere i Agencije za posredovanje pri prometu nekretnina (REABS), PROSTOR od novembra 2016. ponosno nosi naziv Regulated by RICS kao prva firma u BiH i jedna od samo nekoliko u regionu.

Kao dio opredjeljenja da našim klijentima pružamo usluge na najvišem nivu, PROSTOR d.o.o. je prva firma u Bosni i Hercegovini koja je na poziv the Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) još 2014. godine odlučila da usvoji RICS-ove Standarde za Brokere i Agencije za posredovanje pri prometu nekretnina (REABS) kao najbolju praksu za sve naše poslovnice i agente u Bosni i Hercegovini.

Dodatno, kako bi pružili našim klijentima najveću moguću sigurnost i kvalitet procesa u poslovanju, PROSTOR je jedina firma u BiH i jedna od rijetkih firmi u regionu, koja ponosno nosi naziv Regulated by RICS što znači da direktno podliježemo rigoroznoj kontroli od strane RICS-a.

RICS standardi pružaju smjernice za globalno najbolju praksu po kojoj Agencije za nekretnine i brokeri treba da posluju. Njihova svrha je da se osigura da klijenti dobijaju objektivne savjete na profesionalan način, koji je u skladu s međunarodno priznatim standardima. Standardi postavljaju okvir za najbolju praksu u obavljanju posla i pružanju usluga Agencija za promet nekretninama, uz uvažavanje lokalnog zakonodavstva i specifičnosti tržišta.

O RICS-u:
RICS (the Royal Institution of Chartered Surveyors) je međunarodno stručno tijelo s preko 100.000 članova, koje predstavlja najviše profesionalne i etičke standarde u poslovanju s nekretninama i svega vezanog za građevinarstvo. RICS uređuje i promoviše struku; održava najviše obrazovne i profesionalne standarde; štiti klijente i potrošače putem strogih etičkih kodeksa; i pruža nepristrasne savjete, analize i smjernice. Za više informacija o RICS-u, molimo Vas da posjetite: www.rics.org