Dnevnik adaptacije

Refurbished & Designed by PROSTOR

,,Želim da moj dom bude takvo mjesto, mjesto podrške, mjesto koje poziva, mjesto dobrodošlice”. -Mary D. *

Kupili ste povoljan stan gdje je loš i nefunkcionalan raspored prostorija, malo kupatilo, veliki hodnik, mali prozori u dnevnom boravku, a veliki u ostavi i slično. Ili ste nakon mnogo godina provedenih u Vašem već postojećem stanu primijetili da su neki dijelovi oštećeni ili polomljeni, te da trebaju obnovu.

Možda Vam je stan sa jednom spavaćom sobom bio dovoljan kada su članovi domaćinstva bili samo Vi i Vaš partner, ali ako planirate proširenje porodice počinjete da razmišljate da je potrebna još jedna prostorija. Ukoliko biste se odlučili za renoviranje možete iskoristiti neiskorištene dijelove Vašeg stana i napraviti dječiju sobu. Sigurni smo da kako Vaša porodica bude rasla tako će se i potrebe prostora u kojem živite mijenjati. Stoga je vrijeme da ga na najbolji mogući način prilagodite sebi.

Kvalitet koji Vam pruža životni prostor je iznimno bitan. Vrijeme je da se osvrnete i pogledate najvažnije prostorije u Vašem stanu, a to su dnevni boravak i kuhinja. Ovo su najčešće korišteni prostori i njihovim renoviranjem možete doprinjeti kvaliteti života. Stara kuhinja i kupatilo mogu s vremenom da Vam postanu trn u oku.

Da li su Vam u kupatilu polomljene pločice ili je Vašoj kuhinji potrebno novo osvježenje?

Ako se nalazite u situaciji da svako malo morate popravljati prozore, vrata ili imate probleme s instalacijama i cijevima vrijeme je da razmislite koliko Vam to troškova počinje stvarati. Ne samo da počinjete da žrtvujete svoj novac, već i funkcionalnost i udobnost svog doma. Značajna adaptacija može vrlo učinkovito riješiti sve nedostatke koji Vam iz dana u dan počinju stvarati probleme.

Nažalost, nedostatak kvalifikovane radne snage, rast cijena materijala i naravno vlastite svakodnevne obaveze za većinu znači da se jedan takav projekat adaptacije može vrlo lako razvući mjesecima, te da košta mnogo više od planiranog, što u konačnici znači da vrlo često osjećaj ushićenja koji ste imali pri kupovini nove nekretnine može prerasti u pravu noćnu moru.

Srećom, agencija PROSTOR Vam nudi potpuno novi pristup kupovini nekretnine, gdje stari stan nefunkcionalnog rasporeda pretvorimo u novi stambeni prostor dobre dizpozicije, s puno svjetla, te s novim instalacijama, podnim oblogama, stolarijom i sanitarijama.

Jer dom je mjesto u kojem ne samo da živite, već mjesto u kojem imate osjećaj pripadnosti i udobnosti, gdje treba da Vas vežu posebne emocije i sjećanja.

Uspješnim poslovanjem već 15 godina na tržištu nekretnina, bogato iskustvo nam omogućava da prepoznamo potrebe klijenta u različitim životnim stadijima. Također, svakodnevni rad s nekretninama nam pruža priliku da u svakoj nekretnini prepoznamo potencijal za poboljšanje, te da odaberemo najbolja rješenja za promjene dispozicije i adaptaciju prostora koja će u potpunosti iskoristiti taj potencijal.

Ono što naš Refurbished & Designed by PROSTOR  tim nudi je jedan potpuno novi “stres free” pristup kupovini nekretnine. Kada kupujete nekretninu koja je redizajnirana i adaptirana od strane našeg tima, možete biti sigurni da je kroz novu dispoziciju iskorišten svaki dio stana, da su sve instalacije promijenjene, postavljene nove podne i zidne obloge, te da su ugrađeni kvalitetni uređaji u kuhinji, pa čak i to da je nekretnina planski namještena sa osnovnim komadima namještaja. Vama samo preostaje da unesete svoje lične stvari, te da kupite minimum tehničkih uređaja kako bi od prvog dana mogli uživati u Vašem novom domu, u potpunosti prilagođenom potrebama i promjenama koje dolaze.

Refurbished & Designed by PROSTOR posljednju adaptaciju je radio u naselju Hrasno. Dvosoban stan, 36 m2 je dobio novi izgled.

Potpuna adaptacija nekretnine je završena u septembru 2022. godine i tom prilikom je:

  • l promijenjena stara drvena unutrašnja stolarija i postavljena nova;
  • l adaptirano kupatilo sa promjenom vodovodnih instalacija, postavkom novih keramičkih pločica i sanitarnih elemenata;
  • l ugrađena kvalitetna protuprovalna i protupožarna ulazna vrata;
  • l u svim prostorijama položen tarket debljine 12mm;
  • l u kuhinji i balkonu postavljene nove keramičke pločice;
  • l zamijenjene su kompletne električne instalacije te ugrađeni automatski osigurači kao i utičnice i prekidači (niti jedna stara električna instalacija nije ostavljena u stanu);
  • l postavljena nova rasvjetna tijela u cijelom stanu;
  • l u svakoj sobi razvedena instalacija kablovske televizije.

Pored adaptacije, izvršeno je i namještanje predmetne nekretnine kojom prilikom je ugrađena po mjeri rađena kuhinja sa svim električnim uređajima (mašina za sudje, frižider, napa, rerna i ploča za kuhanje) kao i ugradbeni plakar u predsoblju. Stan je namješten i ugaonom garniturom u kombinaciji sa klub stolom, trpezarijskim stolom i stolicama, TV komodom i policama za odlaganje u dnevnom boravku, kao i krevetom u spavaćoj sobi.

Razumijemo važnost stvaranja prostora koji je zaista prilagođen potrebama Vas i Vaše porodice. Projekat adaptacije izveden prema kvalitetnom standardu rezultira impresivnim izgledom koji mu povećava tržišnu privlačnost i vrijednost.

Tu smo da viziju pretvorimo u stvarnost.

Izvor: * https://rb.gy/afcpfm

Ena-Lemana S.