Investirati u apartman na planini? Zašto da ne!

“Priroda nije mjesto za posjetiti. Ona je dom.” -  Gary Snyder

Prednosti boravka u prirodi za fizičko i mentalno zdravlje odavno su poznate. Boravak u planinskim predjelima za mnoge predstavlja mjesto za povezivanje s prirodom, opuštanje i uživanje u svježem zraku i čistom okolišu.

Planine su jedne od najvažnijih turističkih destinacija koje su privlačne svima koji žele pobjeći od svakodnevnog stresa urbanih sredina i modernog načina života. Široka paleta motiva, od rekreacije, različitih sportskih aktivnosti, zdravstvenog i duhovnog oporavka do interesantnih pustolovina motiviše mnoge ljude na odlazak u planinska mjesta.

Sanjate li o vlastitom komadiću planinskog raja?

Posljednih godina investiranje u nekretnine na planini postale su privlačna opcija za sve one koji su ljubitelji svega navedenog. Bosna i Hercegovina oduvijek je bila zanimljiva turstima zbog svojih prirodnih ljepota. Planine s godinama postaju sve popularnije turističke destinacije kao na primjer Bjelašnica – jedna od najatraktivnijih planina u našoj zemlji koju tokom zimske i ljetne sezone posjeti na stotine hiljada ljudi, od lokalnog stanovništva do brojnih stranih gostiju. Ova planinska ljepotica koja se nalazi u centralnom dijelu BiH, udaljena je od centra Sarajeva oko 35 km svrstavajući time naš glavni grad u društvo rijetkih evropskih prijestolnica koje se mogu pohvaliti izuzetno povoljnom lokacijom nadomak olimpijskih planina. Zajedno sa planinom Igman, Bjelašnica spada u mjesta koja imaju najviše ozona u Evropi. Ono što je svim turistima posebno privlačno jeste da za ekonomski relativno prihvaljivu cijenu dobiju jako kvalitetnu ponudu u odnosu na cijene boravka na planinama u regiji i Evropi. Ove dvije planine u okviru OC Igman i Bjelašnica predstavljaju jedistven prostor koji osim prirodnih bogatstava može da ponudi brojne interesantne sadržaje te se na taj način profilira i kao jedna izuzetno zanimljiva podestinacija Sarajevu.  Kao centar različitih kultura i religije, bogate zabave i zagarantovanog ugođaja Sarajevo postaje nezaobilazna destinacija tursita iz regiona i cijelog svijeta.

Zbog svih navedenih razloga baš sada možete da počnete razmišljati da investirate svoj novac u kupovinu apartmana na planini i da započnete jedan veoma unosan biznis. Za relativno kratak vremenski period ova odluka može da Vam se pokaže kao isplativa investicija jer je iznajmljivanje nekretnine moguće tokom cijele godine. Primarno može da predstavlja izvrsnu mogućnost boravka-samo Vaš kutak gdje ćete pobjeći da se odmorite i napunite baterije na čistom zraku ili kao što smo već spomenuli nekretnina koju ćete povremeno iznajmljivati, te na taj način ostvariti povrat uloženih sredstava.

Tokom svih godišnjih doba planine su fantastična igrališta za sve uzraste. Od jednostavnih aktivnosti koje možete da radite sa malom djecom do pravih adrenalinskih sportova od kojih zastaje dah-planina Vam pruža sve!

Šetnja, trčanje, biciklizam, plivanje, planinarenje, skijanje, snowboarding, paraglajding…spisku nema kraja.

Zimi će Vas oduševiti bjelina netaknutog snijega, pogled na ski staze, topao čaj uz kamin i toplina svakog apartmana kojeg možete pronaći u našoj ponudi. Proljeće donosi cvrkutanje ptičica i buđenje vegetacije, a jesen toplinu boja koje se prelijevaju po brdima i vrhovima koja Vas okružuju. Ljeto će Vam  pružiti ugodne trenutke, idealne klimatske uslove bez sparine uz lagani povjetarac dok se budete izležavali i hvatali boju. Vrijeme koje provedete u prirodi dovest će Vaše tijelo u idealnu formu i Vaše raspoloženje i psihičko stanje će se prirodno poboljšati. Ovo je i naučno potkrepljena činjenica koja dokazuje da boravak i vježba u prirodi proizvodi hormone sreće.

Još danas možete da izaberete apartman po svim Vašim parametrima i da napravite odluku koja će sigurno poboljšati Vaš život. U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor nekretnina na Bjelašnici bilo da tražite savršen apartman ili poslovni prostor koji ćete iznajmljivati na ovoj idealnoj lokaciji.

Naši agenti su tu da Vam u svakom trenutku pomognu i da zajedno pronađete najbolje rješenje. Uvjerite se zašto je Agencija PROSTOR pravi izbor za Vas.

Izvor: https://hr.sainte-anastasie.org/articles/frases-y-reflexiones/las-77-mejores-frases-de-naturaleza-y-citas-clebres.html

Ena-Lemana S.