Uslovi korištenja

PROSTOR® posvećuje veliku važnost zaštiti ličnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje PROSTOR® obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice.

Ovaj dokument odnosi se na web stranicu prostor.ba i reguliše način prikupljanja podataka i njihovo korištenje. Koristeći se web stranicom, pristajete na postupanje s podacima u skladu s ovim odredbama. PROSTOR® posvećuje veliku važnost zaštiti ličnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje PROSTOR® obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice.


Prikupljanje i obrada ličnih podataka

Ličnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). PROSTOR® ne prikuplja Vaše lične podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom prijave na newsletter), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.


Korištenje vaših ličnih podataka

PROSTOR® prikuplja vaše lične podatke i koristi se njima kako bi Vam pružila usluge i informacije koje tražite. PROSTOR® Vas može kontaktirati i putem anketa da bi provela istraživanje o kvaliteti svojih usluga i/ili zainteresovanosti za uvođenjem novih.

PROSTOR® neće prosljeđivati, prodavati ili iznajmljivati podatke trećim stranama, osim ako nema vaše dopuštenje. PROSTOR® vas može s vremena na vrijeme kontaktirati u ime vanjskih poslovnih partnera u vezi s određenom ponudom koja bi vas mogla zanimati. Takvim trećim stranama neće biti dopušteno koristiti se Vašim ličnim podacima osim u svrhu pružanja tih usluga PROSTOR®, te će biti obavezni čuvati povjerljivost podataka.


Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje Kolačića (HTTP cookies)

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice prostor.ba Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu. Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tokom posjeta stranici.

Kolačićima trećih strana PROSTOR® se koristi za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naše internet stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku. Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.


Sigurnost

PROSTOR® ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost ličnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka. Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Naši zaposlenici obavezni su poštivati povjerljivost Vaših podataka i pridržavati se opštih akata PROSTOR®. Također, PROSTOR® koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osiguralo sigurnost Vaših ličnih podataka.


Veze s drugim stranicama

Ova politika privatnosti odnosi se na početnu stranicu domaćina prostor.ba Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih ne odnosi ova politika privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice prostor.ba, molimo Vas da se upoznate s politikom privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja lične podatke.


Obavijest o promjenama i kontakt

Svaka promjena naše politike privatnosti bit će objavljena na početnoj stranici i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna.