Centar, Džidžikovac

Prodaja, Poslovni prostor, 18 prostorija, Sarajevo, Centar

Generacijska prilika! Prodaje se poslovna zgrada - raskošna vila u samom srcu Sarajeva na adresi Džižikovac br. 1, Sarajevo Centar

0 0 1040m2
Na upit

OPIS NEKRETNINE 

Sa velikim zadovoljstvom Vam predstavljamo generacijsku priliku za kupovinu unikatne poslovne zgrade, ukupne površine 1.040 m2 smještenoj na vlastitoj parceli površine 560m2, na premium lokaciji u srcu Sarajeva.  Originalno izgrađena kao gradska vila u stilu secesije sa određenim elementima neorenesansnih palata početkom XX vijeka, nekretnina je adaptirana u više navrata, posljednji put 2012. godine. Smještena u trouglu koji čine sjecište ulica Koševo (stara Kralja Tomislava) i Džidžikovac, sa Velikim parkom (Parkušom) s jedne i intimnim privatnim vrtom kao prvim susjedom sa druge strane, sama zgrada zrači posebnom vrijednosti i karakterom.

Kao izuzetno rijedak primjerak kapitalnog objekta u privatnom vlasništvu, koji je dostupan za prodaju na slobodnom tržištu, predmetna nekretnina predstavlja jedinstvenu priliku za zaštitu od inflacije kroz sigurno i dugoročno ulaganje. Vrhunska lokacija, kvaliteta i fleksibilnost unutrašnje dispozicije pružaju mogućnost višestruke namjene; od iznajmljivanja ambasadama i predstavništvima internacionalnih kompanija i orgainzacija do korištenja kao sjedište za uspješne lokalne firme ili čak konverziju u luksuzni boutique hotel, uslovljeno dobijanjem odgovarajućih odobrenja od strane nadležnih institucija.

Sam objekat je kroz desetljeća prolazio kroz razne adaptacije i namjene, da bi konačno u 2012. dobio svojoj sadašnji izgled i modernu dispoziciju.  Prilikom posljednje adaptacije su između ostalog izgrađene nove muđuspratne konstrukcije od armiranog betona, postavljene podne granitne obloge, te zamijenjena kompletna postojeća vanjska bravarija sa novom aluminijskom. Krov je tada izrađen u kombinaciji lima i stakla. Tokom adaptacije posljednje etaže uklonjeni su svi postojeći zidovi, dodana je nova rasvjeta i podne obloge.

Zgrada je etažirana u pet etažnih jedinica ukupne površine 1.040 m2, povezanih unutrašnjim stepeništem i liftom a sastoji se od: 

  • Prizemlje površine cca. 224m2 - moderan prijemni hol sa fleksibilnim uredskim prostorima i privatnim dvorištem/ vrtom 
  • I sprat površine cca. 201m2 - uredski prostori sa salom za sastanke
  • Mansarda – 1.nivo  površine cca. 159m2 - uredski prostori sa prostranom terasom
  • Mansarda – 2. nivo površine cca. 135m2 - fleksibilni „open-space“ uredski prostori
  • Podrum/ garaža površine cca. 321m2 - parking, arhiva, server soba
  • Vrt/ okolno dvorište cca. 250m2

U nastavku je moguće pogledati video nekretnine a za sve dodatne informacije i pojedinosti pozovite Mob/Viber/ Whatsapp: Haris Dervišbegović +387 61 319 893 ili pošaljite email na: haris@prostor.ba

LOKACIJA Nekretnina je smještena na fantastičnoj lokaciji na sjecištu ulica Koševo (stara Kralja Tomislava) i Džidžikovac, uz sami Veliki park (Parkuša) i na neposrednoj udaljenosti od BBI centra (cca.250m), Vječne vatre, glavne pješačke ulice Ferhadija, Narodnog pozorišta i zgrade EU i ambasade SR Njemačke (cca. 650 m), te Sarajevo CBD-a sa Sarajevo City Centrom, Alta šoping centrom, UNITIC tornjevima, Hotel Holiday-om i zgradom Parlametarne Skupštine BiH (cca.900-1.000m).

Prikaži cijeli tekst Sakrij tekst
Dogovorite obilazak ove nekretnine
Haris Dervišbegović
Haris Dervišbegović
Br. certifikata: 01-01.1-181/22
Poslovnica Centar - Centrala
Opšte informacije

Reg.br.agencije: 13/2022

Broj nekretnine: 05-09p/2022 SG

Tip nekretnine: Poslovni prostor

Tip akcije: Prodaja

Cijena: Na upit

Lokacija

Adresa: Džidžikovac

Grad: Sarajevo, Centar

Osnovne informacije

Površina nekretnine: 1040m2

Broj soba: 18

Broj spavaćih soba: 0

Broj kupatila: 0

Broj toaleta: 8

Godina izgradnje: 1900

Godina zadnje adaptacije: 2012

Sprat: Su - 3/3

Sadržaji nekretnine
Balkon
Garaža
Ostava
Podrum
Terasa
Vrt
Blindo vrata
Nova kuhinja
Alarm
Klima
Lift
Polunamješteno
Električna energija
Internet
Telefon
Kanalizacija
Kablovska TV
Plin
Interfon
Voda
Video nadzor
Dimnjak
Gardarober
Javni Parking
Struja
Grijanje
Etažno plinsko
Stolarija
Aluminijska
Haris Dervišbegović
Haris Dervišbegović
Br. certifikata: 01-01.1-181/22
Poslovnica Centar - Centrala