Stari Grad, Mula Mustafe Bašeskije

Prodaja, Poslovni prostor, 42 prostorije, Sarajevo, Stari Grad

Adaptirana poslovna zgrada kancelarijskog tipa ukupne površine 1.433m2 na izvrsnoj lokaciji preko puta pijace Markale, Stari Grad, Sarajevo ***Virtuelna šetnja 360°***

0 0 1433m2 360° View
8.450.000 KM ~4.320.417 EUR

OPIS NEKRETNINE

Prodaje se adaptirana poslovna zgrada uredskog tipa spratnosti Po + dio P + 6, ukupne neto površine 1.433 m2.

Nekretnina je smještena na vlastitoj parceli, koju djeli sa susjednim objektom i poslovnim prostorom u prizemlju. Pozicionirana je uz samu ulicu Mula Mustafe Bašeskije, preko puta pijace Markale, na jednoj od najprometnijih lokacija u opštini Stari Grad i centru Sarajeva općenito.

Objekat je nedavno adaptiran i spreman je za useljenje, što ga u kombinaciji sa atraktivnom lokacijom čini idealnim za firme kojim je potreban odmah dostupan poslovni prostor, ili za one koji žele da dugoročno i sigurno investiraju novac u kvalitetne poslovne nekretnine u strogom centru Sarajeva.

Izgrađena u drugoj polovini prošlog stoljeća, nekretnina je tokom 2022. godine u potpunosti adaptirana sa novim ulaznim portalima, saniranim zidovima i stropovima, novom vanjskom i unutrašnjom stolarijom i novim podnim oblogama. Prilikom adaptacije instalirano je i etažno plinsko grijanje sa mogućnošću upravljanja za svaku etažu zasebno, te su postavljena LED rasvjetna tijela, što zajedno sa ostalim navedenim poboljšanjima značajno doprinosi energetskoj efikasnosti zgrade u cjelini.

Prilikom adaptacije zadržana je dispozicija etaža sa zasebnim kancelarijskim prostorima sa obje strane, dok se sredinom svake od etaža od 1. do 5. sprata proteže zajednički hodnik. Međutim, upravo takva fleksibilna konstrukcija sa nosivim stubovima na vanjskim zidovima i plafonskim gredama omogućava da se svaka od etaža pretvori u „open space“ uredski prostor, ukupne površine nešto manje od 200 m2 po etaži, kao što je to trenutno izvedeno na 6. spratu.

U nastavku je prikaz virtuelne šetnje 360° kroz poslovne jedinice (za potpuni ugođaj molimo Vas da okrenete Vaš mobilni uređaj horizontalno ili da pogledate snimak na većem ekranu):

Zgrada se sastoji iz ukupno osam etaža ukupne površine 1.433 m2, povezanih unutrašnjim stubištem:

  • Podrum površine 128,66 m2 - kotlovnica, arhiva, WC, hodnik, stubište;
  • Prizemlje površine 29,50 m2 – vjetrobran, moderan ulazni hol, stubište;
  • I sprat površine 215,95 m2 – osam kancelarija, WC, ostava, hodnik, stubište;
  • II sprat površine 211,75 m2 – osam kancelarija, WC, ostava, hodnik, stubište;
  • III sprat površine 211,70 m2 – osam kancelarija, WC, ostava, hodnik, stubište;
  • IV sprat površine 210,20 m2– devet kancelarija, WC, ostava, hodnik, stubište;
  • V sprat površine 209,40 m2 – osam kancelarija, WC, ostava, hodnik, stubište;
  • VI sprat površine 215,80 m2 – sala za sastanke, WC, ostava, stubište.

Za sve dodatne informacije i pojedinosti pozovite Mob/Viber/ Whatsapp: Haris Dervišbegović +387 62 111 511 ili pošaljite email na: haris@prostor.ba

LOKACIJA Nekretnina je smještena na izvanrednoj lokaciji u ulici Mula Mustafe Bašeskije u neposrednoj blizini glavne pješačke ulice Ferhadija i sarajevske Katedrale. U krugu od 500m smješteni su mnogobrojni hoteli, te obrazovne i kulturne institucije kao što su: hotel Evropa, Ekonomski i Pravni fakultet, Bosanski kulturni centar i Narodno pozorište. Istorijska jezgra grada Baščaršija sa svim svojim gastronomskim i turističkim sadržajima je na par minuta hoda, a udaljenosti do ARIA (BBI) centra (cca.500m), zgrade EU i ambasade SR Njemačke (cca. 1.000 m), te Sarajevo CBD-a sa Sarajevo City Centrom, Alta šoping centrom, UNITIC tornjevima, Hotel Holiday-om i zgradom Parlamentarne Skupštine BiH (cca. 1.500m).


 

Prikaži cijeli tekst Sakrij tekst
Dogovorite obilazak ove nekretnine
Haris Dervišbegović
Haris Dervišbegović
Poslovnica Novi Grad
Opšte informacije

Broj nekretnine: Mark/2022_SG

Tip nekretnine: Poslovni prostor

Tip akcije: Prodaja

Cijena: 8.450.000KM

Cijena EUR: ~4.320.417EUR

Lokacija

Adresa: Mula Mustafe Bašeskije

Grad: Sarajevo, Stari Grad

Osnovne informacije

Površina nekretnine: 1433m2

Broj soba: 42

Broj spavaćih soba: 0

Broj kupatila: 0

Broj toaleta: 7

Godina izgradnje: 1970

Godina zadnje adaptacije: 2022

Sprat: Pr/6

Sadržaji nekretnine
Ostava
Terasa
Kanalizacija
Plin
Voda
Dimnjak
Gardarober
Struja
Grijanje
Etažno plinsko
Haris Dervišbegović
Haris Dervišbegović
Poslovnica Novi Grad