Mejtaš, Mehmed-paše Sokolovića

Prodaja, Stan, petosoban, Sarajevo, Mejtaš

Petosoban salonski stan na drugom spratu, sa potencijalom pretvaranja u više stambenih jedinica. Ulica Mehmed paše Sokolovića, Mejtaš!

2 4 137m2
430.000 KM ~219.856 EUR

OPIS NEKRETNINE

PROSTOR Vam izdaje fiskalni račun za svaku uslugu! Vaša sigurnost je naša obaveza!

Prodaje se petosoban stan uknjižene površine 137m2 (stvarna kvadratura nekretnine iznosi cca. 144m2 budući da veranda nije zavedena u uknjiženu kvadraturu stana) u ulici Mehmed paše Sokolovića, Opština Stari Grad.

Stambeni objekat u kojem se nalazi stan je sagrađen cca. 1910. godine, u klasičnom austro-ugarskom stilu i broji ukupno četiri etaže sa pet stambenih jedinica. Obje fasade zgrade (južna i sjeverna) su u fantastičnom stanju, a objekat je i pod kulturno-historijskom zaštitom.

Nekretnina je adaptirana u dva vremenska termina i to 2001. godine kada su izmijenjene elektro i vodo instalacije, izlivena betonska ploča u kupatilu 1, toaletu, predsoblju i u kuhinji, na šta su postavljene nove keramičke pločice i laminat dok je druga adaptacija bila 2006. godine kada je izmijenjena kompletna vanjska stolarija (PVC), temeljno restaurirana izvorna unutrašnja stolarija, uvedeno plinsko etažno grijanje, te ugrađena kvalitetna blindirana vrata italijanske proizvodnje.

Stan je trenutno podijeljen u dvije stambene jedinice i to:

  • Garsonjera cca. 28m2 (soba+kuhinja+predsoblje+kupatilo) sa zasebnim ulazom iz stubišta;
  • Četverosoban stan (četiri sobe+predsoblje+trpezarija+kuhinja+kupatilo+toalet), zasebni ulaz iz stubišta i potencijal za pretvaranje u dvije stambene jedinice

Ono što ovu nekretninu izdvaja od drugih je fantastična dispozicija i prelijepa veranda sa otvorenim pogledom ka Trebeviću.

Budući vlasnici uz stan dobijaju i podrumsku prostoriju od cca. 10m2 sa betonskim zidovima i zasebnim vratima.

LOKACIJA Nekretnina se nalazi na drugom spratu stambene zgrade u ulici Mehmed-paše Sokolovića, Opština Stari Grad.

U neposrednoj blizini stana se nalazi veliki broj fakulteta i škola, mnoštvo prodavnica i supermarketa, pijace i mnoge turističke atrakcije i kulturne institucije starog dijela grada. Stanica javnog gradskog prevoza koja se nalazi u neposrednoj blizini stambenog objekta, također vam omogućava brz i jednostavan pristup ostalim dijelovima grada.

SADRŽAJ

Nekretnina je trenutno podijeljena u dvije stambene jedinice i to:

  • Garsonjera cca. 28m2 (soba+kuhinja+predsoblje+kupatilo) sa zasebnim ulazom iz stubišta
  • Četverosoban stan (četiri sobe+predsoblje+trpezarija+kuhinja+kupatilo+toalet)  

STANDARD Plinsko etažno grijanje. PVC vanjska stolarija. Drvena unutrašnja stolarija. Parket u dnevnom boravku, spavaćim sobama 2, 3, 4 i 5. Laminat u spavaćoj sobi 1 / garsonjeri, trpezariji i predsoblju. Brodski pod na verandi. Keramičke pločice u kupatilima i u toaletu. Blindo vrata na oba stana. Kablovska TV. Internet. Interfon.

FINANSIRANJE putem ugovora o saradnji sa većinom vodećih banaka u mogućnosti smo da Vam ponudimo u svakom trenutku najpovoljnije uslove finansiranja kupovine nekretnina na tržištu. Zašto plaćati veću kamatu nego što to morate i zašto trošiti Vaše vrijeme na obilaženje banaka, kada naš agent to može obaviti za Vas brzo i efikasno. Ova usluga je potpuno besplatna za Vas bilo da kupujete nekretninu iz naše ponude ili na neki drugi način! Niste se još odlučili koja je nekretnina prava za Vas, a znate da trebate finansiranje? Kontaktirajte već danas jednog od naših agenata kako bi provjerili koja banka je spremna da Vas finansira po najboljim uvjetima i do kojeg maksimalnog iznosa!

NAPOMENA navedena tražena cijena predstavlja preporučenu cijenu za predmetnu nekretninu. Vlasnik nekretnine zadržava pravo da u svakom trenutku do pismenog zaključenja Rezervacije, Predugovora, Ugovora o zakupu ili Ugovora o kupoprodaji nekretnine prihvati cijenu koja može biti niža, ista ili viša od preporučene, ponuđenu od strane kupca/zakupca kojeg vlasnik odabere uz posredovanje agencije.


 

Prikaži cijeli tekst Sakrij tekst
Dogovorite obilazak ove nekretnine
Kemal Šošić
Kemal Šošić
Poslovnica Stari Grad
Opšte informacije

Broj nekretnine: 037p/2022 SG

Tip nekretnine: Stan

Tip akcije: Prodaja

Cijena: 430.000KM

Cijena EUR: ~219.856EUR

Lokacija

Adresa: Mehmed-paše Sokolovića

Grad: Sarajevo, Mejtaš

Osnovne informacije

Površina nekretnine: 137m2

Broj soba: 5

Broj spavaćih soba: 4

Broj kupatila: 2

Broj toaleta: 1

Godina izgradnje: AU

Godina zadnje adaptacije: 2012

Sprat: 2/3

Sadržaji nekretnine
Balkon
Blindo vrata
Nova kuhinja
Električna energija
Internet
Kanalizacija
Plin
Interfon
Voda
Dimnjak
Grijanje
Etažno plinsko
Stolarija
PVC
Drvena
Kemal Šošić
Kemal Šošić
Poslovnica Stari Grad