Otoka, Džemala Bijedića

Prodaja, Stan, dvosoban, Sarajevo, Otoka

NOVOGRADNJA Dijamant - Lamela A: Kvalitetan dvosoban (trosoban) stan 55m2 na IV. spratu zapadne orijentacije u modernom stambeno posl. kompleksu, Otoka

1 1 55m2

Opis nekretnine:
Prodaje se prostran dvosoban stan površine 54,77m2 sa opcijom dodatne spavaće sobe na IV. spratu zapadne orijentacije, Lamela A u novom u novom stambenom naselju "DIJAMANT" na Otoci.

Predmetna stambena jedinica je smještena na lijevoj strani Lamele A. Zahvaljujući velikim prozorima i portalima širinom skoro cijelog dnevnog boravka i spavaće sobe stan je izuzetno je svijetao i prozračan tokom čitavog dana. Sve prostorije su prostrane i funkcionalnih dimenzija a velika Lođa preko 5m2(5.51 x 0.75 = 4.13m2), sa pristupom iz dnevnog boravka i spavaće sobe, dodaje posebnu vrijednost i kvalitetu ovoj nekretnini.

Osim funkcionalnosti i zapadne orijentacije stan također ima opciju izgradnje dodatne spavaće sobe, što predstavlja još jednu od pogodnosti ovog tipa stana, koju će većina budućih stanara cijeniti.

Planirani završetak radova za lamelu A je Septembar 2020. godine.

Cijene predmetnog stana iznosi 2.500,00 KM/m2 uključujući PDV.

Obavezan minimalan iznos uplate avansa za stan iznosi 30%!

Za sve informacije o ovoj ponudi i svim ostalim pogodnostima pozovite agenta projekta "Dijamant" - Nermin Nalo: Mob/Viber/WhatsApp +387 61 161 250.


Finansiranje kupovine stanova je obezbjeđeno putem ASA Banka d.d. Sarajevo - partner projekta "Dijamant":

https://www.asabanka.ba/stanovnistvo/novogradnja-dijamant/


Projektovani stambeno-poslovni kompleks u kojem je stan smješten se estetski i oblikovno uklapa u postojeće okruženje već formiranog novog dijela naselja Otoka i dodatno ga obogaćuje svojom toplinom, formom i ambijentom, koja je postignuta projektovanjem svijetlih i prozračnih arhitektonskih elemenata.

Kompleks će se se sastojati od 3 lamele između kojih se nalazi uređena zelena površina. Vanjsko uređenje objekta je tretirano u kombinaciji popločanih i zelenih površina, sa hortikulturnim uređenjem kojim se stvara prijatan ambijent za stanovanje.


Materijali sa kojim je planirana izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa "Dijamant" zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i osiguravaju trajnost, kvalitet i najzahtjevnije uslove u eksploataciji objekta, a istovremeno osiguravaju efikasnu toplinsku izolaciju, visoke zahtjeve za hidroizolacijima, te zaštitu od požara.

Lamele A će imati 11 spratova.

 


Budućim stanarima se nudi mogućnost kupovine garažnih mjesta u podzemnoj garaži po povoljnim cijenama:

Suteren -1: 18.000,00  uključujući PDV

Suteren: -2: 16.000,00  uključujući PDVLokacija:
Projektovani kompleks će biti smješten u ulici Džemala Bijedića, u Sarajevu, Općina Novi Grad. Kvalitet mikrolokacije je izražen kombinacijom mirne i sunčane pozicije dovoljno udaljene od glavne saobraćajnice i ostalih objekata na širem lokalitetu novog dijela naselja Otoka, a u neposrednoj blizini svih potrebnih gradskih sadržaja kao što su: Dom Zdravlja Kumrovec ( 220 m), Osnovna Škola Čengić Vila I ( 500 m), Srednja Elektrotehnička škola (600 m), Olimpijski Bazen Sarajevo ( 650 m), benzinske pumpe ( 650 m), Elpi Komerc ( 50 m), Domod ( 50 m), Tržni Centar Otoka ( 550 m), Tržni Centar Bingo ( 250 m), banke ( 400 m), apoteke ( 400 m), Pijaca Otoka ( 250 m), restorani ( 400 m), vjerski objekti ( 500 m), kao i mnogi drugi sadržaji.

 

Sadržaj:
Nasuprot ulaznim vratima iz Predsoblja (3,22m2) se nalazi Dnevni boravak sa trpezarijom (26,18m2). Sa desne strane iz predsoblja je smješteno Kupatilo (4,32m2). Spavaćoj sobi (11,17m2) se pristupa iz Dnevnog boravka. Kuhinja (6,07m2) se nalazi u produžetku Dnevnog boravka. Lođa (5,51 x 0,75 = 4,13m2) ima pristup iz Dnevnog boravka kao i spavaće sobe.

Ulaz u garažu je na zapadnoj strani sa novoprojektovane saobraćajnice pristupne rampe.
Iz garaža je stepeništem i liftovima omogućena komunikacija sa ostatkom zgrade i stanovima.
Na nivou suterena -2 podzemna garaža je kapaciteta po 115 parking mjesta, na nivou suterana -1 kap. 112 parking mjesta. Ukupni kapacitet parking mjesta u podzemnoj garaži iznosi 227 parking mjesta.
Na nivou partera predviđeno je još 9+35 vanjska parking mjesta. Tako da ukupan broj parking mjesta iznosi 271.

Spratnost lamele „A“ je 2S+P+11. Stambeni dio kompleksa proteže se od 1. do poslijednjeg sprata svake lamele. Lamele završavaju ravnim krovom.
U objektu su projektovana 2 električna lifta. Jedan lift ima korisnu nosivost 525 kg  / 7 osoba. Dimenzije kabine jednog lifta su: 100x130cm, dok su dimenzije voznog okna 150x165cm. Ukupan broj stanica, odnosno broj ulaza je 14 (visina dizanja je ~ 41m). Drugi lift ima korisnu nosivost 1100kg / 14.

 

Standard:

Nosivi armiranobetonski zidovi. Fasadni sistem izvrsnih termo/zvučnoizolacionioh svojstava koji se sastoji od fasadnih zidova šuplja blok opeka 25cm i EPS F termoizolacijom debljine 10cm i završnom silikatnom žbukom. Pregradni zidovi su opeka 12cm. Pregradni zidovi između stanova su od armiranog betona debljine 20cm ili od opečnih blokova debljine 20cm. Zidovi prema stubištu su armirano betonski debljine 30cm i 40cm, a prema hodniku ab debljine 20cm i 40cm ili zidani debljine 20cm sa termoizolacijom debljine 5cm. Krov je ravni neprohodni krov sa završnom obradom od riječnog šljunka.

Standard stambenih prostora:
Kao podna obloga u sobama projektovan je lamelni parket debljine 14mm, dok su u mokrim prostorijama predviđene keramičke pločice I klase. Zidovi kupatila su keramičke pločice I klase, ostatak stana se boji disperzivnim bojama. Ulazna vrata u stan su protuprovalna metalna "Blindo" vrata.
Vanjska stolarija je od petokomornih PVC profila sa dvoslojnim termopan staklima izvrsnih termoizolacionih svojstava i alumijskim roletnama. Sanitarije i keramika visoke kvalitete. Svaka stambena jedinica ima vlastiti kalorimetar kao i individualna mjerila za potrošnju vode i struje. Električni bojler za grijanje vode.
U objektu je predviđen toplovodni sistem grijanja. Kompleks se povezuje na novu vrelovodnu kotlovnicu , koja će napajati toplotne podstanice objekta vodom. Za sve stambene prostore projektovan je sistem radijatorskog grijanja.

Napomena

Navedena tražena cijena predstavlja preporučenu cijenu za predmetnu nekretninu. Investitor zadržava pravo da u svakom trenutku do pismenog zaključenja Rezervacije, Predugovora o udruživanju sredstava i/ili Ugovora o kupoprodaji nekretnine prihvati cijenu koja može biti niža, ista ili viša od preporučene, ponuđenu od strane kupca kojeg investitor odabere uz posredovanje agencije.

Dijelovi teksta su preuzeti iz Tehničkog opisa glavnog projekta. Projektant zadržava  pravo da uz dogovor sa investitorom vrši određene izmjene i dopune u projektnoj dokumentaciji kao i određene izmjene materijala i drugih projektantu i investitoru bitnih elemenata a da te promjene ne utiču na osnovnu namjenu i funkciju objekta i njegovih elemenata.

Prikaži cijeli tekst Sakrij tekst
Opšte informacije

Broj nekretnine: 002N/2017-54

Tip nekretnine: Stan

Tip akcije: Prodaja

Lokacija

Adresa: Džemala Bijedića

Grad: Sarajevo, Otoka

Osnovne informacije

Površina nekretnine: 55m2

Broj soba: 2

Broj spavaćih soba: 1

Broj kupatila: 1

Broj toaleta: 0

Godina izgradnje: 2020

Godina zadnje adaptacije: 2020

Sprat: 4/11

Sadržaji nekretnine
Garaža
Lođa
Parking
Klima
Lift
Električna energija
ADSL
Internet
Telefon
Kanalizacija
Kablovska TV
Interfon
Voda
Grijanje
Centralno Toplane
Koliko vrijedi moja nekretnina?
Moj Prostor Moj Prostor