Poljine, Poljine Jezerine

Prodaja, Zemljište, Sarajevo, Poljine

JEDINSTVENA PRILIKA!!! Pet građevinskih parcela s URBANISTIČKIM dozvolama i sa prelijepim pogledom na grad, rezidencijalno naselje Poljine

2 3 16314m2
Na upit
PROSTOR Vam izdaje fiskalni račun za svaku uslugu! Vaša sigurnost je naša obaveza!

Prodaje se razvojni projekat za sedam luksuznih vila sa bazenima i garažama na jednoj od najboljih mikrolokacija na Poljinama, najtraženijem mjestu za kvalitetno življenje u Sarajevu. Zahvaljujući svojoj blizini centru grada (5km), sunčanoj jugo-zapadnoj orijentiranosti, nadmorskoj visini od 700m, koja ga uzdiže iznad maglovite sarajevske kotline, položaju u zelenilu, te spektakularnom pogledu na Sarajevo, Vogošću i okolna brda, Poljine predstavljaju naselje koje u posljednjih desetak godina sa pravom stiču epitet rezidencijalnog. Spektakularan pogled, čist vazduh, blizina grada, privatnost, dobra komunikacijska povezanost, samo su neke od karakteristika u kojima će budući kupci parcela moći da uživaju tokom svakodnevnog boravka u ovom naselju.

Veoma je bitno napomenuti da je projekat izgrađen u saradnji sa kantonalnim i gradskim vlastima za urbanizam i posjeduje sve dozvole i dokumentaciju za izgradnju ukupno sedam vila. Ukupna površina građevinskih parcela iznosi 16.314 m2 uključujući i široki lokalni put (5 m) ukupne površine 3.204 m2. Veličine građevinskih parcela su između 1.224 m2 za najmanju i 3.568 m2 za najveću parcelu.

Projektom je predviđeno da tri građevinska placa koja su pozicionirana u gornjem dijelu parcele, imaju direktan pristup sa javne saobraćajnice. Također je predviđeno da korisna površina vila na ovim parcelama iznosi između 164.70 m2 i 231.70 m2 s tim da sve tri vile imaju dozvole za izgradnju bazena i pomoćnog objekta površine 37.60 m2.

Preostalih pet parcela imaju vlastiti put koji se, u slučaju postojanja potrebe, može zatvoriti pokretnom rampom, te na taj način dobiti dodatna privatnost. Predviđeno je da korisna površina vila na ovim parcelama iznosi između 205.00 m2 i 231.70 m2 s tim da sve četiri vile imaju dozvole za izgradnju bazena i pomoćnog objekta površine 38.00 m2.

Za buduće kupce, veoma je bitno napomenuti da svaka od sedam građevinskih parcela već ima obezbjeđene idejne projekte za priključak vode, struje i telefona. Također je bitna i činjenica da se postojeći projekti vila mogu mijenjati na način da odgovaraju kupčevim potrebama, s tim da se moraju poštovati određeni građevinski parametri.

Projekat je moguce kupiti kao cjelinu ili kao zasebne parcele.

Lokacija:
Poljine su najpoželjniji rezidencijalni dio Sarajeva, udaljen deset minuta vožnje automobilom od centra grada i samo dvadeset minuta vožnje od aerodroma. Lokacija se nalazi u prirodnom okruženju na 700m nadmorske visine, izolovana je od gradske gužve i buke, a karakterišu je obilje sunca, zelenila i čistog vazduha. U neposrednoj blizini su smješteni svi sadržaji neophodni za kvalitetan život kao što su sportski tereni, obrazovne ustanove, shopping centri, zološki vrt, Bolnica Koševo, itd. Također, omogućen je pristup naselju iz više pravaca, te brza komunikacija sa centralnim dijelom grada ali i sjevernim izlazom iz Sarajeva koji se uključuje na autoput.

U proteklih desetak godina Poljine su prepoznate kao naselje u kojem imate mogućnost svakodnevnog uživanja nakon stresnih dnevnih obaveza. Privatnost, osunčanost, svjež vazduh, blizina centra grada, samo su neke od karakteristika idealnih stambenih naselja.

Sadržaj:
NAPOMENA: Postojeći projekti vila mogu se mijenjati na način da odgovaraju kupčevim potrebama, s tim da se moraju poštovati određeni građevinski parametri.

Parcela BR.1 - površina 1224 m2 (PRODANO)
Objekat odobren urbanističkom dozvolom je slobodnostojeći, kvadratne osnove dimenzija 10m/10m, lociran na ravnom dijelu parcele, i pristupom sa lokalne saobraćajnice. Saobraćajni prilaz i parking prostor je zajednički sa susjednim objektom br.2. Spratnost objekta je prizemlje i sprat sa četverovodnim krovom. U prizemlju se nalazi hodnik, dnevni boravak, trpezarija, kuhinja, dvije ostave, wc kabina, natkrivena terasa. Na spratu se nalaze tri sobe, hodnik, wc, kupatilo i terasa. Vertikalna komunikacija je dvokrako stepenište. Svijetla visina prizemlja je 2.76m a sprata 2.50m. Visinska kota krova je 9.14m. Uz stambeni objekat je i slobodnostojeći prizemni garažni prostor za dva auta sa ostavom, pokriven četverovodnim krovom. Vanjske dimenzije pomoćnog objekta su 6.40m/7.60 m. Neto površina objekta je 164.70 m2 a njegovog pomoćnog objekta 37.60 m2.

Parcela BR.2 - površina 1460 m2 (PRODANO)
Objekat odobren urbanističkom dozvolom je slobodnostojeći, kvadratne osnove dimenzija 11.50m/11.54m, lociran na ravnom dijelu parcele, i pristupom sa lokalne saobraćajnice. Saobraćajni prilaz i parking prostor je zajednički sa objektom br.1. Spratnost objekta je podrum, prizemlje i potkrovlje sa dvovodnim krovom sa zakošenim rubovima. U podrumu se nalazi hodnik, ostava i kotlovnica, a u prizemlju hodnik, dnevni boravak, trpezarija, kuhinja, ostava, wc kabina, dječija soba, roditeljska soba sa garderoberom i kupatilom i natkrivena terasa. U potkrovlju se nalaze tri sobe, hodnik, wc, kupatilo i garderober. Vertikalna komunikacija je dvokrako stepenište, a dio objekta je organizovan međuetažno. Svijetla visina podruma je 2.40m, prizemlja 2.88m a sprata 2.55m. Visinska kota krova je 7.37m. Uz stambeni objekat je i slobodnostojeći prizemni garažni prostor za dva auta sa ostavom, pokriven četverovodnim krovom. Vanjske dimenzije pomoćnog objekta su 6.40m/7.60 m. Neto površina objekta je 231.70 m2 a njegovog pomoćnog objekta 37.60 m2.

Parcela BR.3 - površina 1857 m2
Objekat broj 3 je identičan kao objekat broj 1, osim što je saobraćajni pristup za ovu parcelu zaseban sa lokalne saobraćajnice.

Parcela BR.4 - površina 3568 m2
Objekat odobren urbanističkom dozvolom je slobodnostojeći, kvadratne osnove dimenzija 11.50m/11.54m, lociran na padinskom dijelu parcele i pristupom sa interne saobraćajnice. Parking prostor je planiran ispred garažnog prostora. Spratnost objekta je podrum, prizemlje i potkrovlje sa dvovodnim krovom sa zakošenim rubovima i sa natkrivenom terasom. U podrumu se nalazi hodnik, ostava i kotlovnica, a u prizemlju hodnik, dnevni boravak, trpezarija, kuhinja, ostava, wc kabina, dječija soba, roditeljska soba sa garderoberom i kupatilom i natkrivena terasa. U potkrovlju se nalaze tri sobe, hodnik, wc, kupatilo i garderober. Vertikalna komunikacija je dvokrako stepenište, a dio objekta je organizovan međuetažno. Svijetla visina podruma je 2.40m, prizemlja 2.88m, a sprata 2,70m. Visinska kota krova je 7,53m. Uz stambeni objekat je i poluukopani dvodjelni garažni prostor za dva auta, prilazom sa interne saobraćajnice, vanjskih dimenzija 5.60m(6.20m) /7.70 m. Neto površina objekta je 223.40 m2 a njegovog pomoćnog objekta 38.00 m2.

Parcela BR.5 - površina 2119 m2
Objekat odobren urbanističkom dozvolom je slobodnostojeći, osnove u obliku slova "T" dimenzija 11.70m/7.05m + 5.70m/7.00m, lociran na padinskom dijelu parcele, i pristupom sa interne saobraćajnice. Parking prostor planiran je ispred garažnog prostora. Spratnost objekta je prizemlje i sprat sa duplim dvovodnim krovom sa zakošenim rubovima unakrsno postavljenim. U prizemlju se nalazi hodnik, dnevni boravak, trpezarija, kuhinja, garderober, wc kabina, kupatilo, vešeraj i radna soba. Na spratu se nalaze tri sobe sa garderoberima, hodnik, dva kupatila i dva balkona. Vertikalna komunikacija je dvokrako stepenište sa međuetažnom organizacijom prostora. Svijetla visina prizemlja je 2.73m a sprata 2.50m. Uz stambeni objekat je i poluukopani garažni prostor za dva auta, prilazom sa interne saobraćajnice, vanjskih dimenzija 5.60m/7.70m. Neto površina objekta je 231.70 m2 a njegovog pomoćnog objekta 38.00 m2.

Parcela BR.6 - površina 1584 m2
Stambeni dio objekta broj 6 odobrenog urbanističkom dozvolom je identičan kao stambeni dio objekta broj 4. Uz stambeni objekat je i slobodnostojeći prizemni garažni prostor za dva auta, sa suterenskom ostavom iste osnove, pokriven četverovodnim krovom i postavljen uz internu saobraćajnicu. Vanjske dimenzije pomoćnog objekta su 6.40m/5.40m. Neto površina objekta je 205.00 m2 a njegovog pomoćnog objekta 30.00 m2.

Parcela BR.7 - površina 1302 m2
Objekat odobren urbanističkom dozvolom je slobodnostojeći, kvadratne osnove dimenzija 11.50m/11.54m, lociran na padinskom dijelu parcele, i pristupom sa interne saobraćajnice. Parking prostor planiran je ispred garažnog prostora. Spratnost objekta je podrum, prizemlje i potkrovlje sa dvovodnim krovom sa zakošenim rubovima. U podrumu se nalazi hodnik, ostava i kotlovnica, a u prizemlju hodnik, dnevni boravak, trpezarija, kuhinja, ostava, wc kabina, dječija soba, roditeljska soba sa garderoberom i kupatilom i natkrivena terasa. U potkrovlju se nalaze tri sobe, hodnik, wc, kupatilo, garderober i balkon. Vertikalna komunikacija je dvokrako stepenište, a dio objekta je organizovan međuetažno. Svijetla visina podruma je 2.40m, prizemlja 2.88m a sprata 2.70m. Visinska kota krova je 7.53m. Uz stambeni objekat je i slobodnostojeći prizemni garažni prostor za dva auta, sa suterenskom ostavom iste osnove, pokriven četverovodnim krovom, postavljen uz internu saobraćajnicu. Vanjske dimenzije pomoćnog objekta su 6.40m/5.40 m. Neto površina objekta je 223.40 m2 a njegovog pomoćnog objekta 30.00 m2.

Standard:
NAPOMENA: Postojeći projekti vila mogu se mijenjati na način da odgovaraju kupčevim potrebama, s tim da se moraju poštovati određeni građevinski parametri.

Svi objekti su slobodnostojeći, a uz svaki objekat je planiran parking prostor, garažni odvojeni objekat sa ostavom i prostor za bazen. Spratnost objekata je prizemlje i sprat, a objekti u padini su prilagođeni padu terena, sa međuetažnom spratnom šemom i sa podrumom. Objekti su pokriveni kosim krovovima, dvovodnim ili četverovodnim zavisno od tipa objekta. Građevinski elementi, krovni pokrivači, vanjske i unutrašnje obrade su isti za sve objekte.

Konstrukcija je kombinacija nosivih zidova od blok opeke i sa AB stubovima, gredama, serklažima i pločom. Krovna konstrukcija je drvena sa pokrivkom od falcovanog crijepa. Pregradni zidovi su od blok opeke ili od gips kartonskih ploča. Vanjska obrada je termička fasada bojena mineralnom bojom.

Unutrašnja obrada su malterisani i bojeni zidovi i plafoni, a u sanitarijama i kuhinjama zidovi su obloženi keramičkim pločicama. Podovi u objektu su od keramičkih pločica u kupatilima, toaletima, kuhinjama, ostavama, ulaznim hodnicima, podrumima i parketima u dnevnim boravcima, hodnicima na spratu i spavaćim i dječijim sobama. Svi vanjski otvori su pvc stolarija u boji drveta, a unutrašnje pozicije otvora su stolarske izvedbe.

Od instalacija u objektu su predviđene instalacije vodovoda, kanalizacije, elektroinstalacije, instalacije centralnog grijanja i klimatizacije.

Finansiranje
Putem ugovora o saradnji sa većinom vodećih banaka u mogućnosti smo da Vam ponudimo u svakom trenutku najpoljinije uslove finansiranja kupovine nekretnina na tržištu. Zašto plaćati veću kamatu nego što to morate i zašto trošiti Vaše vrijeme na obilaženje banaka, kada naš agent to može obaviti za Vas brzo i efikasno. Ova usluga je potpuno besplatna Vas bilo da kupujete nekretninu iz naše ponude ili na neki drugi način!

Niste se još odlučili koja je nekretnina prava za Vas a znate da trebate finansiranje? Kontaktirajte već danas jednog on naših agenata kako bi provjerili koja banka je spremna da Vas finansira po najboljim uvjetima i do kojeg maksimalnog iznosa!

NAPOMENA:
Navedena tražena cijena predstavlja preporučenu cijenu za predmetnu nekretninu. Vlasnik nekretnine zadržava pravo da u svakom trenutku do pismenog zaključenja Rezervacije, Predugovora, Ugovora o zakupu ili Ugovora o kupoprodaji nekretnine prihvati cijenu koja može biti niža, ista ili viša od preporučene, ponuđenu od strane kupca/zakupca kojeg vlasnik odabere uz posredovanje agencije.
Prikaži cijeli tekst Sakrij tekst
Dogovorite obilazak ove nekretnine
Sead Lukač
Sead Lukač
Poslovnica Centar
Opšte informacije

Broj nekretnine: 035p/2015 C

Tip nekretnine: Zemljište

Tip akcije: Prodaja

Cijena: Na upit

Lokacija

Adresa: Poljine Jezerine

Grad: Sarajevo, Poljine

Osnovne informacije

Površina nekretnine: 16314m2

Broj soba: 4

Broj spavaćih soba: 3

Broj kupatila: 2

Broj toaleta: 2

Godina izgradnje: 2015

Godina zadnje adaptacije: 2015

Sprat: Pr/0

Sadržaji nekretnine
Balkon
Garaža
Voda
Električna energija
Kanalizacija
Podrum
Ostava
Parking
Bazen
Sead Lukač
Sead Lukač
Poslovnica Centar
Koliko vrijedi moja nekretnina?
Moj Prostor Moj Prostor