Savjeti za iznajmljivanje nekretnina

Iznajmljivanje stana, kuće ili poslovnog prostora je veoma često zahtjevan i vremenski dug proces.

U cilju da pojednostavite ovaj proces PROSTOR vam preporučuje da, vi kao vlasnik sebi unaprijed definišete određene kriterije kao što su:

  • profil zakupaca
  • vremenski period najma.

Da bi se osjećali sto sigurnije kada iznajmljujete Vašu nekretninu veoma je vazno da: osigurate Vašu nekretninu i da insistirate na siguronosnom depozitu u minimalnom iznosu u visini jedne mjesečne najamnine. Depozit se vraća zakupcu na dan izlaska iz nekretnine ukoliko su svi režijski troškovi izmireni i ukoliko je nekretnina u stanju u kakvom je preuzeta od strane zakupca. U slučaju da je nekretnina oštećena, na neki drugi način izuzev normalne upotrebe, popravak će se finansirati iz siguronosnog depozita. 

Kada PROSTOR agenti prvi put posjete Vašu nekretninu, on/a će Vam nakon detaljnog pregleda dati savjete i ponuditi rješenja, koje izmjene bi eventualno trebali da izvršite na Vašoj nekretnini, kako bi se što prije izdala. Savjeti mogu biti da osvježite nekretninu, kupite određeni dio namještaja, da obezbjedite grijanje i sl.. 

Da bi Vaša nekretnina bila aktuelna za potencijalne zakupce minimalan nivo opremljenosti stambene nekretnine je da posjeduje cjelokupnu kuhinju sa svim osnovnim elektro uređajima i funkcionalno kupatilo.

U agenciji PROSTOR ulažemo maksimalne napore kako bi za Vašu nekretninu pronašli što kvalitetnije zakupce u što kraćem vremenskom roku. Jedan od najefikasnijih načina da iznajmite Vašu nekretninu je  putem visoko kvalitetnog kataloga nekretnina na engleskom jeziku koji agencija PROSTOR izdaje 3 do 4 puta godišnje, a koji se direktno dostavlja na sve dostupne adrese stranih institucija, organizacija, kompanija, ambasada, itd. Kako je učestvovanje u ovome katalogu  izuzetno važno za vlasnika svake nekretnine, kontaktirajte naše agente da saznate na koji način možete uvrstiti Vašu nekretninu u katalog. 

Mi u Agenciji PROSTOR osim pronalaženja zakupca za određenu nekretninu organizujemo i potpisivanje Ugovora o najmu na više svjetskih jezika. Osim toga, naši agenti su na raspolaganju svim vlasnicima nekretnina koji su iznajmili nekretninu putem agencije PROSTOR, za sve potrebne konsultacije vezano za trenutne zakupce i planiranje budućeg iznajmljivanja nakon isteka tekućeg ugovora.