Proces kupoprodaje

Da li ste ikada ranije kupovali ili prodavali nekretnine?

Bilo da je vaš odgovor na prethodno pitanje da ili ne, sigurno ste upoznati da postoji određeni proces, kroz koji prodavač i kupac moraju proći da bi obavili uspješnu kupoprodaju.

Ono što ovaj proces u našoj režiji razlikuje od drugih je činjenica da je svaki korak unaprijed detaljno isplaniran a sve u cilju da kupoprodaju učinimo za vas što sigurnijom i ugodnijom.

Dolazimo na adresu, vršimo pregled nekretnine, popisujemo informacije, mjerimo nekretninu i vršimo fotografisanje profesionalnom opremom
Kvalitetno vizuelno predstavljanje nekretnine pomaže bržoj realizaciji prodaje. Mi u „PROSTOR“-u pridajemo ovome posebnu pažnju. Agent će Vam od prvog susreta detaljno objasniti naš princip rada i proces koji je bitan za slijediti kako bi se prodaja Vaše nekretnine realizovala u što kraćem vremenskom roku. Od ključnog je značaja za realizaciju prodaje, da postupite po upustvima agenta.
Vršimo provjeru vlasništva u ZK uredu i izrađujemo tržišnu procjenu vrijednosti
U agenciji PROSTOR posjedujemo dva certificirana Viša tržišna procjenitelja koji vrše procjenu nekretnine po međunarodno priznatim standardima. Mi vršimo konstantno istraživanje tržišta u BiH i poznajemo tržišne cijene nekretnina, što je osnovni preduslov za izradu ispravne tržišne procjene nekretnina.
Potpisujemo ugovor o posredovanju pri prodaji nekretnine
Prava i obaveze agencije i nalogodavca kao i detaljna upustva za prodavca su navedena u ugovoru.
Agent i po potrebi naš dipl. arhitekta će vam dati savjete vezano za osvježenje enterijera nekretnine
Vrlo male korekcije u enterijeru nekretnine često značajno utiču na postignutu cijenu.
Izrađujemo 3D skicu Vaše nekretnine
3D skica daje klijentu mogućnost da vizualno sazna dispoziciju nekretnine i eventualne mogućnosti izmjene dispozicije.
Oglašavano Vašu nekretninu na internetu i šaljemo email-ove zainteresovanim potencijalnim kupcima iz naše obimne baze
PROSTOR posjeduje najveću databazu potencijalnih kupaca iz zemlje i inostranstva koja se svakodnevno ažurira. Osim u BiH, imamo saradnike u više zemalja, koji su spremni da prime pozive klijenata u inostranstvu.
Oglašavamo nekretnine u lokalnoj zajednici uz pomoć letaka
Vrlo često najzainteresovaniji klijenti se nalaze u susjedstvu.
Profiliramo se u najtiražnijoj štampi i ostalim medijma
Izjave menadžera Agencije Prostor su često citirane u najvećim medijama.
Vaša nekretnina će biti oglašena i u izlozima naših poslovnica
Sve naše poslovnice su strateški locirane u najprometnijim dijelovima grada kako bi vaša nekretnina bila izložena što većem broju potencijalnih kupaca.
Izrađujemo brošuru Vaše nekretnine u elektronskom izdanju
Za nekretnine u našoj ponudi izrađujemo detaljne brošure sa profesionalnim fotografijama i 3D tlocrtima u elektronskom formatu za download i/ili slanje emailom.
Kontakt sa zainteresovanim kupcima
Obavezujemo se da će naši uposlenici uvijek biti spremni da u kratkom vremenskom roku daju sve potrebne informacije o svim nekretninama u našoj ponudi.
Pokazivanje nekretnine zainteresovanim kupcima
Obilazak nekretnine sa potencijalnim kupcima se organizuje ubrzo nakon obavljenih telefonskih razgovora. Izuzetno je važno da vlasnik nekretnine postupi po instrukcijama agenta što se tiče pripreme nekretnine za pokazivanje.
Intenzivni pregovori sa potencijalnim kupcima
Ovaj korak je izuzetno važan gdje dodatno dolazi do izražaja profesionalnost i pregovaračke vještine dobro obučenih agenata PROSTOR-a. Agent u ovom koraku je katalizator između dvije strane koje imaju potpuno različit interes, prodavač da naplati što višu cijenu a kupac da plati što nižu cijenu. Razlog zašto u 90% slučajeva kada kupac i prodavač pregovaraju direktno bez profesionalnog posrednika, kupoprodaja ne bude realizovana je upravo nedostatak profesionalnog posrednika.
PRODANO!
Teško je reći na kojem će koraku ovoga procesa idealni kupac dati prihvatljivu ponudu. U svakom slučaju, mi smo sigurni da ćete u ugovorenom roku biti zadovoljni, kako cijelim procesom tako i postignutim rezultatom.
Nakon kupoprodaje
Mi u PROSTORu uvjek stojimo na usluzi svim našim klijentima za besplatne savjete vezane za nekretnine.